Grzybowe gołąbki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grzybowe gołąbki
  1. 1. Kapustę obrać z zewnętrznych liści i wykroić głąb. Następnie oddzielić pojedyncze liście i sparzyć we wrzącej wodzie (3 minuty). Po odsączeniu i wystudzeniu powycinać największe nerwy liściowe. Grzyby umyć i moczyć przez godzinę w wodzie (1 litr). Gotować wywar aż grzyby będą miękkie. Po ugotowaniu powinno pozostać przynajmniej dwie szklanki wywaru. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoty kolor, na maśle. Grzyby posiekać i wymieszać z ryżem, cebulą, doprawić pieprzem i solą. Farsz nałożyć na liście kapusty, które następnie należy zrolować. Dno garnka wyłożyć liśćmi kapusty, poukładać na nich gołąbki, zakryć resztą liści. Całość zalać szklanką wywaru i gotować 45-50 minut. Przygotować sos, mieszając śmietanę z mąką i resztą wywaru z grzybów. Gołąbki zaciągnąć sosem, posypać koperkiem i podgrzać.
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Czas przygotowania:
Ilość osób: 4-6
Stopień trudności: Średnie
Kuchnie świata: kuchnia polska
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.746