Grzybowe gołąbki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grzybowe gołąbki
  1. 1. Kapustę obrać z zewnętrznych liści i wykroić głąb. Następnie oddzielić pojedyncze liście i sparzyć we wrzącej wodzie (3 minuty). Po odsączeniu i wystudzeniu powycinać największe nerwy liściowe. Grzyby umyć i moczyć przez godzinę w wodzie (1 litr). Gotować wywar aż grzyby będą miękkie. Po ugotowaniu powinno pozostać przynajmniej dwie szklanki wywaru. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoty kolor, na maśle. Grzyby posiekać i wymieszać z ryżem, cebulą, doprawić pieprzem i solą. Farsz nałożyć na liście kapusty, które następnie należy zrolować. Dno garnka wyłożyć liśćmi kapusty, poukładać na nich gołąbki, zakryć resztą liści. Całość zalać szklanką wywaru i gotować 45-50 minut. Przygotować sos, mieszając śmietanę z mąką i resztą wywaru z grzybów. Gołąbki zaciągnąć sosem, posypać koperkiem i podgrzać.
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Czas przygotowania:
Ilość osób: 4-6
Stopień trudności: Średnie
Kuchnie świata: kuchnia polska
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.947