Jaja po nelsońsku

Jaja po nelsońsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja po nelsońsku
  1. 1. Ziemniaki bardzo dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach.
    Ziemniaki bardzo dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach.
  2. 2. Po schłodzeniu obieramy je i kroimy na plasterki.
  3. 3. Jaja gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy i kroimy na plastry.
  4. 4. Grzyby moczymy i gotujemy, redukując wywar do jak najmniejszej objętości.
  5. 5. Po ugotowaniu grzyby schładzamy i siekamy.
  6. 6. Cebulę drobno siekamy i dusimy na oleju lub oliwie.
  7. 7. Wysokie naczynie żaroodporne smarujemy masłem i zasypujemy bułką tartą.
  8. 8. Układamy w warstwach ziemniaki, grzyby, cebulę i jaja. Warstwy powtarzamy tak, aby wierzchnią stanowiły ziemniaki.
  9. 9. Wywar z grzybów mieszamy ze śmietaną i solą, po czym tak uzyskanym sosem zalewamy zawartość naczynia żaroodpornego.
  10. 10. Całość zapiekamy w temperaturze 190°C przez około 40 minut aż ziemniaki na wierzchniej warstwie nabiorą złocistego koloru.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.696