Mus czekoladowy z likierem

Mus czekoladowy z likierem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Wino Likierowe (Wzmocnione)  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
E406 Agar  g  x  kcal =  kcal
Malina  g  x  kcal = 0 kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mus czekoladowy z likierem
  1. 1. Kakao ubijamy ze śmietaną na gęstą pianę. Odstawiamy w chłodne miejsce.
    Kakao ubijamy ze śmietaną na gęstą pianę. Odstawiamy w chłodne miejsce.
  2. 2. 15 dkg czekolady topimy w gorącej kąpieli wodnej.
  3. 3. Jaja łączymy z żółtkami oraz cukrem i ucieramy przez 5 minut w gorącej kąpieli wodnej. Następnie mieszamy i studzimy.
  4. 4. Agar dodajemy do mleka i gotujemy całość przez minutę od momentu wrzenia.
  5. 5. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy likier i czekoladę. Dokładnie mieszamy.
  6. 6. Stopniowo dodajemy masę jajeczną.
  7. 7. Ostrożnie dodajemy śmietanę kakaową.
  8. 8. Mus przelewamy do salaterek. Wstawiamy do lodówki. Chłodzimy przez co najmniej godzinę.
  9. 9. Pozostałą czekoladę ścieramy na tarte i dekorujemy deser.
  10. 10. Podajemy ze świeżymi malinami i miętą.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.834