Warzywa zapiekane w sosie beszamelowym

Warzywa zapiekane w sosie beszamelowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
9
Średnia 3.67 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Cykoria sałatowa  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Warzywa zapiekane w sosie beszamelowym
  1. 1. Masło topimy w rondelku, dodajemy mąkę, mleko i smażymy.
    Masło topimy w rondelku, dodajemy mąkę, mleko i smażymy.
  2. 2. Sos gotujemy 10 -15 min, doprawiając gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
  3. 3. Warzywa blanszujemy w lekko osolonej wodzie.
  4. 4. Miękkie warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem.
  5. 5. Wszystko zalewamy sosem i posypujemy serem.
  6. 6. Warzywa zapiekamy około 30 min do zarumienienia się sera.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Gdzie to kupić!??!?!?!?!?!?!?!?!?
Co Wy to gadacie o tych pestkach z dyni? "100g pestek z dyni zawiera 262 mg (ekwiwalentu jonów ...
Odnośnie majonezu: ten sklepowy jest przeważnie robiony z jajek przemysłowych w formie proszku, ...
Bardzo dziękuję pomogło :)
warto pamietac ze po podgrzaniu do mniej wiecej 40 stopni, miod zachowuje swoje wlasciwosci ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.961