Warzywa zapiekane w sosie beszamelowym

Warzywa zapiekane w sosie beszamelowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
15
Średnia 3.4 / 5 (15 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Cykoria sałatowa  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Warzywa zapiekane w sosie beszamelowym
  1. 1. Masło topimy w rondelku, dodajemy mąkę, mleko i smażymy.
    Masło topimy w rondelku, dodajemy mąkę, mleko i smażymy.
  2. 2. Sos gotujemy 10 -15 min, doprawiając gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
  3. 3. Warzywa blanszujemy w lekko osolonej wodzie.
  4. 4. Miękkie warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem.
  5. 5. Wszystko zalewamy sosem i posypujemy serem.
  6. 6. Warzywa zapiekamy około 30 min do zarumienienia się sera.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.281