Sałatka z czerwonej fasoli i papryki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Fasola czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z czerwonej fasoli i papryki
  1. 1. Suszoną fasolę płuczemy i zalewamy zimną wodą, w której zostawiamy ją na noc.
  2. 2. Następnego dnia odcedzamy ją i gotujemy w zimnej wodzie przez około godzinę. Pod koniec gotowania solimy.
  3. 3. Ugotowane fasolę wykładamy do salaterki.
  4. 4. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Ziemniaki odlewamy i pozostawiamy, aby wystygły.
  5. 5. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do fasoli.
  6. 6. Ostudzone ziemniaki oraz paprykę również kroimy w kostkę i mieszamy z sałatką.
  7. 7. Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, sok z cytryny i mieszamy.
  8. 8. Sałatkę polewamy sosem, posypujemy pietruszką i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.603