Naleśniki orzechowe z nadzieniem pomarańczowym

Naleśniki orzechowe z nadzieniem pomarańczowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
6
Średnia 3.33 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Crème fraîche  g  x   kcal =  kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Sok pomarańczowy  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Likier pomarańczowy typu Triple Sec  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki orzechowe z nadzieniem pomarańczowym
  1. 1. Na patelni, na małym ogniu, topimy 4dkg masła.
    Na patelni, na małym ogniu, topimy 4dkg masła.
  2. 2. Mielimy 3dkg orzechów. Pozostałą część siekamy.
  3. 3. Do schłodzonego masła dodajemy mleko, jaja, mielone orzechy, mąkę i dwie łyżki miodu.
  4. 4. Na suchej patelni topimy dwie łyżki cukru. Dodajemy siekane orzechy i mieszamy, aby orzechy pokryły się karmelem. Odstawiamy patelnię z ognia.
  5. 5. Pomarańcze myjemy, obieramy i usuwamy z nich błonki.
  6. 6. Sok pomarańczowy gotujemy z trzema łyżkami miodu.
  7. 7. Dodajemy do soku pomarańcze i dusimy całość przez 2-3 minuty.
  8. 8. Odcedzamy pomarańcze, a syrop gotujemy jeszcze przez 5 minut.
  9. 9. Dodajemy likier Cointreau.
  10. 10. Na patelni teflonowej smażymy 4-6 naleśników. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
  11. 11. Przekładamy je do natłuszczonej masłem formy.
  12. 12. Na naleśnikach układamy pomarańcze, posypujemy orzechami i polewamy częścią sosu.
  13. 13. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 200°C przez 10 minut.
  14. 14. Śmietanę ubijamy z łyżką cukru i wanilią. Dodajemy creme fraiche.
  15. 15. Przed podaniem naleśniki polewamy śmietaną i resztą sosu pomarańczowego.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.71