Pierogi szwedzkie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Czarnuszka siewna  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Drożdże piekarskie  g  x  kcal = 0 kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi szwedzkie
  1. 1. Rozkruszone drożdże zasypujemy cukrem. Gdy staną się płynne, zalewamy je ciepłym mlekiem.
  2. 2. Całość dokładnie mieszamy i łączymy z przesianą mąką, 3 jajami, sklarowanym masłem i olejem.
  3. 3. Ciasto wyrabiamy tak długo aż nie będzie przywierało do ręki. Odstawiamy je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  4. 4. Cebulę drobno siekamy i rumienimy na maśle.
  5. 5. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy.
  6. 6. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Całość podlewamy sosem sojowym.
  7. 7. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na 4 cienkie, prostokątne placki.
  8. 8. Przy dłuższych bokach rozprowadzamy farsz. Dokładnie sklejamy.
  9. 9. Przygotowane pierogi kładziemy na wysmarowanej tłuszczem blasze.
  10. 10. Pierogi smarujemy roztrzepanym jajem. Nakłuwamy widelcem. Całość posypujemy kminkiem i czarnuszką.
  11. 11. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, przez około 50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia szwedzka
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.76