Pierogi szwedzkie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Czarnuszka siewna  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Drożdże piekarskie  g  x  kcal = 0 kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi szwedzkie
  1. 1. Rozkruszone drożdże zasypujemy cukrem. Gdy staną się płynne, zalewamy je ciepłym mlekiem.
  2. 2. Całość dokładnie mieszamy i łączymy z przesianą mąką, 3 jajami, sklarowanym masłem i olejem.
  3. 3. Ciasto wyrabiamy tak długo aż nie będzie przywierało do ręki. Odstawiamy je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  4. 4. Cebulę drobno siekamy i rumienimy na maśle.
  5. 5. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy.
  6. 6. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Całość podlewamy sosem sojowym.
  7. 7. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na 4 cienkie, prostokątne placki.
  8. 8. Przy dłuższych bokach rozprowadzamy farsz. Dokładnie sklejamy.
  9. 9. Przygotowane pierogi kładziemy na wysmarowanej tłuszczem blasze.
  10. 10. Pierogi smarujemy roztrzepanym jajem. Nakłuwamy widelcem. Całość posypujemy kminkiem i czarnuszką.
  11. 11. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, przez około 50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia szwedzka
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.787