Rolada wołowa łowicka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada wołowa łowicka
  1. 1. Mięso rozbijamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  2. 2. Smażymy jajecznicę na boczku pokrojonym w kostkę.
  3. 3. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.
  4. 4. Jajecznicę układamy na płacie mięsa.
  5. 5. Całość rolujemy, związujemy grubą nicią, oprószamy mąką i zrumieniamy na smalcu.
  6. 6. Usmażone mięso przekładamy do formy, obkładamy cebulą i podlewamy niewielką ilością wody.
  7. 7. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.
  8. 8. Miękką pieczeń wyjmujemy, zdejmujemy nici i kroimy w plastry.
  9. 9. Przyprawiamy do smaku estragonem, solą i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.771