Sałatka z makaronem i parmezanem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron razowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Oliwka zielona  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z makaronem i parmezanem
  1. 1. Kalafior blanszujemy, dzielimy na małe cząstki i wkładamy do salaterki.
  2. 2. Paprykę oraz ser kroimy w kostkę i również wsypujemy do salaterki.
  3. 3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do warzyw.
  4. 4. Cebulę, oliwki i małe cukinie kroimy w plasterki. Dodajemy do sałatki i mieszamy.
  5. 5. Sałatkę posypujemy natką pietruszki oraz startym parmezanem.
  6. 6. Dwa pomidory kroimy w kostkę i mieszamy z oliwą z oliwek, octem winnym, zmiażdżonym czosnkiem oraz przyprawami.
  7. 7. Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem i wstawiamy przykrytą na 4 godziny do lodówki.
  8. 8. Przed podaniem kroimy pozostałe pomidory na cząstki i mieszamy z sałatką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.884