Sałatka z makaronem i parmezanem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron razowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Oliwka zielona  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z makaronem i parmezanem
  1. 1. Kalafior blanszujemy, dzielimy na małe cząstki i wkładamy do salaterki.
  2. 2. Paprykę oraz ser kroimy w kostkę i również wsypujemy do salaterki.
  3. 3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do warzyw.
  4. 4. Cebulę, oliwki i małe cukinie kroimy w plasterki. Dodajemy do sałatki i mieszamy.
  5. 5. Sałatkę posypujemy natką pietruszki oraz startym parmezanem.
  6. 6. Dwa pomidory kroimy w kostkę i mieszamy z oliwą z oliwek, octem winnym, zmiażdżonym czosnkiem oraz przyprawami.
  7. 7. Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem i wstawiamy przykrytą na 4 godziny do lodówki.
  8. 8. Przed podaniem kroimy pozostałe pomidory na cząstki i mieszamy z sałatką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.999