Calzone z warzywami

Calzone z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Ricotta  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Calzone z warzywami
  1. 1. Do przesianej mąki wlewamy rozpuszczone drożdże w cukrze.
    Do przesianej mąki wlewamy rozpuszczone drożdże w cukrze.
  2. 2. Podlewamy letnią wodą, aby ciasto nie było zbyt twarde. Wyrabiamy. Gdy ciasto będzie odchodzić od ręki, odstawiamy w ciepłe miejsce.
  3. 3. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę.
  4. 4. Do warzyw dodajemy sparzone i obrane ze skórki pomidory. Smażymy do uzyskania gęstego sosu.
  5. 5. Oczyszczone i podzielone na mniejsze kawałki: seler, marchew, brokuł i pietruszkę, zalewamy winem.
  6. 6. Całość doprawiamy ziołami i dusimy pod przykryciem na silnym ogniu.
  7. 7. Po 10 minutach, dodajemy sos pomidorowy.
  8. 8. Zmniejszamy płomień w celu odparowania nadmiaru płynu.
  9. 9. Gdy uzyskamy gęsty sos, odstawiamy.
  10. 10. Wystudzone warzywa mieszamy z ricottą, mozzarellą, połową parmezanu i roztrzepanym jajem.
  11. 11. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i ponownie odstawiamy.
  12. 12. Wyrośnięte ciasto dzielimy na części i wałkujemy na placki o średnicy około 20cm.
  13. 13. Każdą część smarujemy farszem i składamy w pieróg.
  14. 14. Tak przygotowane układamy na blasze i pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.763