Calzone z warzywami

Calzone z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Ricotta  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Calzone z warzywami
  1. 1. Do przesianej mąki wlewamy rozpuszczone drożdże w cukrze.
    Do przesianej mąki wlewamy rozpuszczone drożdże w cukrze.
  2. 2. Podlewamy letnią wodą, aby ciasto nie było zbyt twarde. Wyrabiamy. Gdy ciasto będzie odchodzić od ręki, odstawiamy w ciepłe miejsce.
  3. 3. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę.
  4. 4. Do warzyw dodajemy sparzone i obrane ze skórki pomidory. Smażymy do uzyskania gęstego sosu.
  5. 5. Oczyszczone i podzielone na mniejsze kawałki: seler, marchew, brokuł i pietruszkę, zalewamy winem.
  6. 6. Całość doprawiamy ziołami i dusimy pod przykryciem na silnym ogniu.
  7. 7. Po 10 minutach, dodajemy sos pomidorowy.
  8. 8. Zmniejszamy płomień w celu odparowania nadmiaru płynu.
  9. 9. Gdy uzyskamy gęsty sos, odstawiamy.
  10. 10. Wystudzone warzywa mieszamy z ricottą, mozzarellą, połową parmezanu i roztrzepanym jajem.
  11. 11. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i ponownie odstawiamy.
  12. 12. Wyrośnięte ciasto dzielimy na części i wałkujemy na placki o średnicy około 20cm.
  13. 13. Każdą część smarujemy farszem i składamy w pieróg.
  14. 14. Tak przygotowane układamy na blasze i pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.174