Calzone neapolitana

Calzone neapolitana
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wędzona  g  x   kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Ciasto na Calzone  g  x   kcal =  kcal
Boczek wieprzowy wędzony  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Calzone neapolitana
  1. 1. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku.
    Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku.
  2. 2. Do zrumienionej cebuli dodajemy sparzone i obrane ze skórki pomidory. Smażymy do uzyskania gęstego sosu.
  3. 3. Przesmażone na własnym tłuszczu boczek i szynkę, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i dodajemy do przygotowanego sosu pomidorowego.
  4. 4. Całość podgrzewamy, aby odparowała jak największej ilości płynu.
  5. 5. Wystudzony sos, łączymy z pokrojoną w kostkę mozzarellą i utartym parmezanem.
  6. 6. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, majerankiem, natką pietruszki i bazylią.
  7. 7. Wyrośnięte ciasto dzielimy na części i wałkujemy na placki o średnicy około 20cm.
  8. 8. Każdą część smarujemy farszem i składamy w pieróg.
  9. 9. Tak przygotowane ciasto smarujemy wodą, posypujemy resztą parmezanu. Układamy na blasze i pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.008