Kaczka po poznańsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kaczka krzyżówka (rasa kaczek)  g  x  kcal =  kcal
Kapusta czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Winogrono  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka po poznańsku
  1. 1. Kaczkę przecinamy na pół, odcinamy skrzydła, szyję i kręgosłup.
  2. 2. Połówki kaczki obsmażamy na smalcu.
  3. 3. Podroby z kaczki siekamy, lekko rumienimy na patelni z dodatkiem pokrojonej cebuli i masła.
  4. 4. Podlewamy wodą i gotujemy przez 30 minut.
  5. 5. Kaczkę przekładamy do garnka, podlewamy wywarem i dusimy do miękkości.
  6. 6. Kapustę szatkujemy, parzymy gorąca wodą, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny.
  7. 7. Słoninę drobno kroimy, smażymy z cebulą i mąką, wkładamy wraz z ugotowanymi, pokrojonymi podrobami do kapusty.
  8. 8. Całość zalewamy winem, podduszamy i doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem.
  9. 9. Kaczkę porcjujemy, obkładamy kapustą i dusimy razem w garnku jeszcze przez około 40 minut.
  10. 10. Pod koniec duszenia wkładamy winogrona.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.121