Kaczka po poznańsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kaczka krzyżówka (rasa kaczek)  g  x  kcal =  kcal
Kapusta czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Winogrono  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka po poznańsku
  1. 1. Kaczkę przecinamy na pół, odcinamy skrzydła, szyję i kręgosłup.
  2. 2. Połówki kaczki obsmażamy na smalcu.
  3. 3. Podroby z kaczki siekamy, lekko rumienimy na patelni z dodatkiem pokrojonej cebuli i masła.
  4. 4. Podlewamy wodą i gotujemy przez 30 minut.
  5. 5. Kaczkę przekładamy do garnka, podlewamy wywarem i dusimy do miękkości.
  6. 6. Kapustę szatkujemy, parzymy gorąca wodą, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny.
  7. 7. Słoninę drobno kroimy, smażymy z cebulą i mąką, wkładamy wraz z ugotowanymi, pokrojonymi podrobami do kapusty.
  8. 8. Całość zalewamy winem, podduszamy i doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem.
  9. 9. Kaczkę porcjujemy, obkładamy kapustą i dusimy razem w garnku jeszcze przez około 40 minut.
  10. 10. Pod koniec duszenia wkładamy winogrona.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.711