Calzone z grzybami i pepperoni

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na Calzone  g  x   kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa pepperoni  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Calzone z grzybami i pepperoni
  1. 1. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku i pokrojoną drobno paprykę.
  2. 2. Do zrumienionej cebuli dodajemy sparzone i obrane ze skórki pomidory. Smażymy do uzyskania gęstego sosu.
  3. 3. Umyte i pokrojone grzyby, smażymy na rozgrzanej oliwie. Gdy będą już miękkie, doprawiamy je solą, pieprzem, oregano i dwiema łyżkami posiekanej natki pietruszki.
  4. 4. Wyrośnięte ciasto dzielimy na części i wałkujemy na placki o średnicy około 20cm.
  5. 5. Każdą część smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy bazylią.
  6. 6. Na plackach układamy podsmażone grzyby, pokrojoną mozzarellę i plasterki pepperoni.
  7. 7. Całość posypujemy parmezanem.
  8. 8. Placki składamy jak pierogi.
  9. 9. Tak przygotowane smarujemy wodą i posypujemy resztą parmezanu.
  10. 10. Układamy na blasze i pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby mąka i produkty zbożowe warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.733