Calzone z grzybami i pepperoni

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na Calzone  g  x   kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa pepperoni  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Calzone z grzybami i pepperoni
  1. 1. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku i pokrojoną drobno paprykę.
  2. 2. Do zrumienionej cebuli dodajemy sparzone i obrane ze skórki pomidory. Smażymy do uzyskania gęstego sosu.
  3. 3. Umyte i pokrojone grzyby, smażymy na rozgrzanej oliwie. Gdy będą już miękkie, doprawiamy je solą, pieprzem, oregano i dwiema łyżkami posiekanej natki pietruszki.
  4. 4. Wyrośnięte ciasto dzielimy na części i wałkujemy na placki o średnicy około 20cm.
  5. 5. Każdą część smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy bazylią.
  6. 6. Na plackach układamy podsmażone grzyby, pokrojoną mozzarellę i plasterki pepperoni.
  7. 7. Całość posypujemy parmezanem.
  8. 8. Placki składamy jak pierogi.
  9. 9. Tak przygotowane smarujemy wodą i posypujemy resztą parmezanu.
  10. 10. Układamy na blasze i pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby mąka i produkty zbożowe warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.725