Ryba duszona w porach

Ryba duszona w porach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.11
9
Średnia 3.11 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryba duszona w porach
  1. 1. Filety myjemy, odsączamy z wody, a następnie skraplamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 10 minut do lodówki.
    Filety myjemy, odsączamy z wody, a następnie skraplamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 10 minut do lodówki.
  2. 2. Pory kroimy w krążki, wrzucamy na patelnię i dusimy aż będą miękkie.
  3. 3. Całość doprawiamy śmietaną, cytryną, kminkiem, solą i cukrem do smaku.
  4. 4. Przedkładamy rybę do naczynia żaroodpornego, obkładamy porami rybę i dusimy w piekarniku około 20 min.
  5. 5. Duszną rybę podajemy z ryżem lub pieczywem.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.602