Ryba duszona w porach

Ryba duszona w porach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.13
8
Średnia 3.13 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryba duszona w porach
  1. 1. Filety myjemy, odsączamy z wody, a następnie skraplamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 10 minut do lodówki.
    Filety myjemy, odsączamy z wody, a następnie skraplamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 10 minut do lodówki.
  2. 2. Pory kroimy w krążki, wrzucamy na patelnię i dusimy aż będą miękkie.
  3. 3. Całość doprawiamy śmietaną, cytryną, kminkiem, solą i cukrem do smaku.
  4. 4. Przedkładamy rybę do naczynia żaroodpornego, obkładamy porami rybę i dusimy w piekarniku około 20 min.
  5. 5. Duszną rybę podajemy z ryżem lub pieczywem.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.736