Calzone z wołowiną i groszkiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na Calzone  g  x   kcal =  kcal
Udziec wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Groszek konserwowy  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Calzone z wołowiną i groszkiem
  1. 1. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku.
  2. 2. Do zrumienionej cebuli dodajemy sparzone i obrane ze skórki pomidory. Smażymy do uzyskania gęstego sosu.
  3. 3. Na rozgrzanej oliwie smażymy zmielony udziec wołowy.
  4. 4. Gdy mięso będzie miało strukturę przypominającą wióry, dodajemy przygotowany sos pomidorowy i 7dkg parmezanu.
  5. 5. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, oregano i gałką muszkatołową.
  6. 6. Dusimy do momentu aż sos stanie się gęsty.
  7. 7. Zdejmujemy z ognia i łączymy z groszkiem i posiekaną pietruszką.
  8. 8. Całość dokładnie mieszamy.
  9. 9. Wyrośnięte ciasto dzielimy na części i wałkujemy na placki o średnicy około 20cm.
  10. 10. Każdą część smarujemy mięsnym farszem.
  11. 11. Placki składamy jak pierogi.
  12. 12. Smarujemy roztrzepanym jajem, posypujemy resztą parmezanu. Nakłuwamy widelcem.
  13. 13. Układamy na blasze i pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez 15 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.733