Calzone z farszem z bakłażanów

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
8
Średnia 3 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na Calzone  g  x   kcal =  kcal
Bakłażan  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa pepperoni  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Calzone z farszem z bakłażanów
  1. 1. Umyte i pokrojone w plastry bakłażany smażymy na rozgrzanej oliwie.
  2. 2. Usmażone wykładamy na papierowy ręcznik, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
  3. 3. Na pozostałej oliwie rumienimy drobno posiekaną cebulę.
  4. 4. Dodajemy do niej sparzone, obrane ze skórki i pozbawione nasion pomidory.
  5. 5. Całość przesmażamy, aż do odparowania nadmiaru płynu.
  6. 6. Doprawiamy solą i pieprzem.
  7. 7. Wyrośnięte ciasto dzielimy na części i wałkujemy na placki o średnicy około 20cm.
  8. 8. Każdą część przekładamy plastrami bakłażanów, sosem pomidorowym i posiekaną bazylią.
  9. 9. Wykładamy plastry pepperoni i rozkruszony ser.
  10. 10. Placki składamy jak pierogi.
  11. 11. Tak przygotowane smarujemy roztrzepanym jajem i nakłuwamy widelcem.
  12. 12. Układamy na blasze i pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.776