Barszcz wiejski

Barszcz wiejski
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
4
Średnia 3.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kości wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z ogórków kiszonych  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz wiejski
  1. 1. Opłukane kości wołowe zalewamy wodą i gotujemy przez kilkanaście minut.
    Opłukane kości wołowe zalewamy wodą i gotujemy przez kilkanaście minut.
  2. 2. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy, myjemy i dodajemy do kości razem z jednym liściem laurowym i gotujemy wywar.
  3. 3. Buraki dokładnie myjemy i gotujemy w łupinach.
  4. 4. Obieramy je, kroimy w cienkie paski, zalewamy przygotowanym, odcedzonym wywarem z włoszczyzny i kości.
  5. 5. Całość gotujemy na małym ogniu przez około 30 minut, po czym dolewamy kwas z ogórków.
  6. 6. Dodajemy śmietanę, roztarty z solą czosnek i liść laurowy.
  7. 7. Doprawiamy do smaku cukrem i zagotowujemy.
  8. 8. Przed podaniem posypujemy barszcz posiekaną natką pietruszki i koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Sezon: Lato, Jesień, Zima,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.123