Barszcz wiejski

Barszcz wiejski
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
4
Średnia 3.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kości wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z ogórków kiszonych  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz wiejski
  1. 1. Opłukane kości wołowe zalewamy wodą i gotujemy przez kilkanaście minut.
    Opłukane kości wołowe zalewamy wodą i gotujemy przez kilkanaście minut.
  2. 2. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy, myjemy i dodajemy do kości razem z jednym liściem laurowym i gotujemy wywar.
  3. 3. Buraki dokładnie myjemy i gotujemy w łupinach.
  4. 4. Obieramy je, kroimy w cienkie paski, zalewamy przygotowanym, odcedzonym wywarem z włoszczyzny i kości.
  5. 5. Całość gotujemy na małym ogniu przez około 30 minut, po czym dolewamy kwas z ogórków.
  6. 6. Dodajemy śmietanę, roztarty z solą czosnek i liść laurowy.
  7. 7. Doprawiamy do smaku cukrem i zagotowujemy.
  8. 8. Przed podaniem posypujemy barszcz posiekaną natką pietruszki i koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Sezon: Lato, Jesień, Zima,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.048