Wieprzowina z kalarepą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Kalarepa  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wieprzowina z kalarepą
  1. 1. Mieszamy dwie łyżki sosu sojowego, łyżkę wódki, łyżkę mąki ziemniaczanej, łyżkę cukru, pieprz oraz rozgnieciony czosnek.
  2. 2. Nacieramy mięso marynatą i odstawiamy do lodówki.
  3. 3. Rosół mieszamy z łyżką mąki ziemniaczanej.
  4. 4. Pozostały sos sojowy mieszamy z wodą, solą, cukrem i 2 łyżkami oleju, następnie wlewamy na patelnię i podgrzewamy.
  5. 5. Kalarepę obieramy i kroimy w słupki, wkładamy na patelnię i dusimy przez 3-4 minuty.
  6. 6. Resztę oleju rozgrzewamy na patelni, dodajemy mięso pokrojone w cienkie plastry i smażymy przez 2 minuty, mieszając.
  7. 7. Dodajemy kalarepę i smażymy. Wlewamy wcześniej przygotowany sos i dusimy aż sos zgęstnieje.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wieprzowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.175