Babka kakaowo-kawowa

Babka kakaowo-kawowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babka kakaowo-kawowa
  1. 1. W szklance przegotowanej wody rozpuszczamy kawę. Jaja ucieramy z masłem (10g masła pozostawiamy do wysmarowania formy) i cukrem, a następnie wlewamy kawę i dodajemy posiekane migdały.
    W szklance przegotowanej wody rozpuszczamy kawę. Jaja ucieramy z masłem (10g masła pozostawiamy do wysmarowania formy) i cukrem, a następnie wlewamy kawę i dodajemy posiekane migdały.
  2. 2. Kakao mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia oraz startą skórką z cytryny i całość dodajemy do masy.
  3. 3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przelewamy do wysmarowanej masłem oraz obsypanej bułką tartą formy.
  4. 4. Ciasto pieczemy przez 1,5 godziny w nagrzanym do 170ºC piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka kawa mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.817