Warzywa w przyprawach

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal = 0 kcal
Brokuł  g  x  kcal =  kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Warzywa w przyprawach
  1. 1. Na rozgrzany w garnku olej wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i zrumieniamy ją.
  2. 2. Dodajemy pieprz, curry, imbir, listki laurowe oraz kmin. Całość mieszamy i smażymy przez chwilę.
  3. 3. Dodajemy pokrojoną w grube plasterki marchewkę, poszatkowaną fasolkę, ziemniaki i paprykę, miąższ z dyni oraz porozdzielane na małe różyczki brokuł i kalafior.
  4. 4. Dodajemy wodę i całość doprowadzamy do wrzenia. Dusimy pod przykryciem przez około 20 minut.
  5. 5. Kiedy warzywa będą miękkie, zdejmujemy przykrywkę i gotujemy na dużym ogniu przez około 5 minut do momentu aż sos zgęstnieje.
  6. 6. Przed podaniem na stół wyjmujemy listki laurowe.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.083