Ravioli z grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Borowiki suszone  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ravioli z grzybami
  1. 1. Do przesianej mąki wbijamy dwa jajka. Wyrabiamy ciasto. W miarę potrzeby podlewamy wodą, aby nie było zbyt twarde. Gotowe ciasto odstawiamy.
  2. 2. Posiekaną cebulę smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Gdy się zarumieni, wsypujemy część bułki tartej. Smażymy przez około 3 minuty.
  3. 3. Do przestudzonej cebulki dodajemy jajko, ugotowane i pokrojone grzyby oraz łyżkę posiekanej natki pietruszki. Całość mielimy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Rozwałkowane ciasto kroimy na cienkie paski. Połowę paska smarujemy roztrzepanym jajkiem, zaś na drugą część wykładamy małe porcje farszu w odstępach około 1,5cm. Tak przygotowane paski przykrywamy częścią bez nadzienia. Dokładnie dociskamy pomiędzy kulkami farszu. Przerwy nadzienia rozcinamy nożem. Z powstałych kwadratów, formujemy pierożki.
  5. 5. Wrzucamy pierożki na wrzącą i osoloną wodę. Kiedy wypłyną na wierzch, gotujemy je jeszcze przez 3 minuty. Gotowe ravioli polewamy rozpuszczonym masłem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.064