Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym

Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karkówka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym
  1. 1. Mieszamy sos sojowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej i wódkę.
    Mieszamy sos sojowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej i wódkę.
  2. 2. Karkówkę kroimy w 3cm kostkę i nacieramy marynatą. Odstawiamy na 10 minut.
  3. 3. Mieszamy cukier, ocet, wodę, pół łyżeczki mąki ziemniaczanej oraz sól.
  4. 4. Na rozgrzany w rondlu olej wkładamy mięso i smażymy przez 10 minut na złoty kolor.
  5. 5. Wyjmujemy i osączamy z nadmiaru tłuszczu.
  6. 6. Czosnek i cebulę podsmażamy na patelni.
  7. 7. Dodajemy paprykę, marchew i imbir, smażymy przez 2 minuty, cały czas mieszając.
  8. 8. Do warzyw wlewamy wcześniej przygotowany sos i doprowadzamy do wrzenia.
  9. 9. Wkładamy mięso i dusimy przez 3 minuty.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wieprzowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289528 loratadine claritin Order Cheapest Allopurinol Online
wh0cd619714 stromectol nexium triamterene-hctz 37.5-25 mg tb buy tetracycline where to buy ...
wh0cd3301 xalatan periactin amoxicillin 875 yasmin asacol 400 mg abana diclofenac nolvadex
to pisal jakis analfabeta - i do tego kulinarny? mieso jest chude bo tluszcz skapuje? i zwiazki ...
wh0cd452417 provera drug colchicine online ZOVIRAX
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.87