Babka kawowa z migdałami

Babka kawowa z migdałami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
4
Średnia 3 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babka kawowa z migdałami
  1. 1. Migdały sparzamy gorącą wodą, zdejmujemy z nich skórki i siekamy.
    Migdały sparzamy gorącą wodą, zdejmujemy z nich skórki i siekamy.
  2. 2. Mieszamy kawę rozpuszczalną z koniakiem.
  3. 3. Cukier, masło (10g zostawiamy do wysmarowania formy) i żółtka miksujemy.
  4. 4. Gdy uzyskamy jednolitą masę, wsypujemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, cukier waniliowy, posiekane migdały i całość dodajemy do kawy.
  5. 5. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.
  6. 6. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką formy.
  7. 7. Pieczemy przez godzinę w nagrzanym do 180°C piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka kawa mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.414