Babka kawowa z migdałami

Babka kawowa z migdałami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
4
Średnia 3 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babka kawowa z migdałami
  1. 1. Migdały sparzamy gorącą wodą, zdejmujemy z nich skórki i siekamy.
    Migdały sparzamy gorącą wodą, zdejmujemy z nich skórki i siekamy.
  2. 2. Mieszamy kawę rozpuszczalną z koniakiem.
  3. 3. Cukier, masło (10g zostawiamy do wysmarowania formy) i żółtka miksujemy.
  4. 4. Gdy uzyskamy jednolitą masę, wsypujemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, cukier waniliowy, posiekane migdały i całość dodajemy do kawy.
  5. 5. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.
  6. 6. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką formy.
  7. 7. Pieczemy przez godzinę w nagrzanym do 180°C piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka kawa mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.486