Wieprzowina z ogórkiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wieprzowina z ogórkiem
  1. 1. Z półtorej łyżki sosu sojowego, wódki i łyżki mąki ziemniaczanej przygotowujemy marynatę. Doprawiamy ją łyżeczką cukru oraz szczyptą pieprzu.
  2. 2. Nacieramy marynatą wcześniej pokrojone w cienkie plastry mięso.
  3. 3. Mieszamy rosół z łyżką mąki ziemniaczanej i chili.
  4. 4. Obieramy ogórka, przekrajmy na pół, wybieramy pestki i kroimy w cienkie plastry.
  5. 5. Na patelnię wsypujemy cukier, sól, pozostały sos sojowy oraz łyżeczkę oleju, smażymy wszystko na wolnym ogniu przez 3 minuty.
  6. 6. Na patelni rozgrzewamy pozostały olej i smażymy na nim przez 2 minuty mięso.
  7. 7. Dodajemy ogórki do mięsa i smażymy przez minutę.
  8. 8. Wlewamy wcześniej przygotowany sos i dusimy aż mięso będzie miękkie.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.135