Szaszłyki z warzyw

Szaszłyki z warzyw
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szaszłyki z warzyw
  1. 1. Pokrojone w kostkę bakłażany zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 3 minuty. Następnie odcedzamy i przekładamy do miseczki.
    Pokrojone w kostkę bakłażany zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 3 minuty. Następnie odcedzamy i przekładamy do miseczki.
  2. 2. Brokuły i kalafior blanszujemy.
  3. 3. Następnie dodajemy pokrojoną w paski, paprykę i cebulę.
  4. 4. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w jednym naczyniu i dokładnie miksujemy.
  5. 5. Warzywa polewamy marynatą i dokładnie mieszamy.
  6. 6. Przykrywamy je i odstawiamy do lodówki na 6 godzin.
  7. 7. Po upływie wymaganego czasu osączamy je z marynaty i nadziewamy na przemiennie, na szpadki do szaszłyków.
  8. 8. Gotowe szaszłyki smarujemy marynatą i pieczemy przez około 12 minut na grillu. Podczas pieczenia często je obracamy, aby się równomiernie upiekły.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Grillowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.856