Szaszłyki z warzyw

Szaszłyki z warzyw
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szaszłyki z warzyw
  1. 1. Pokrojone w kostkę bakłażany zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 3 minuty. Następnie odcedzamy i przekładamy do miseczki.
    Pokrojone w kostkę bakłażany zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 3 minuty. Następnie odcedzamy i przekładamy do miseczki.
  2. 2. Brokuły i kalafior blanszujemy.
  3. 3. Następnie dodajemy pokrojoną w paski, paprykę i cebulę.
  4. 4. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w jednym naczyniu i dokładnie miksujemy.
  5. 5. Warzywa polewamy marynatą i dokładnie mieszamy.
  6. 6. Przykrywamy je i odstawiamy do lodówki na 6 godzin.
  7. 7. Po upływie wymaganego czasu osączamy je z marynaty i nadziewamy na przemiennie, na szpadki do szaszłyków.
  8. 8. Gotowe szaszłyki smarujemy marynatą i pieczemy przez około 12 minut na grillu. Podczas pieczenia często je obracamy, aby się równomiernie upiekły.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Grillowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.846