Ravioli w sosie bolońskim

Ravioli w sosie bolońskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Makaron ravioli  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ravioli w sosie bolońskim
  1. 1. Na gotującą się, lekko osoloną wodę wrzucamy makaron ravioli i gotujemy aż będzie pół miękki.
    Na gotującą się, lekko osoloną wodę wrzucamy makaron ravioli i gotujemy aż będzie pół miękki.
  2. 2. Mięso dokładnie myjemy osuszamy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
  3. 3. Na patelnię wlewamy olej i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem.
  4. 4. Pomidory sparzamy wrzątkiem obieramy ze skóry i drobno kroimy.
  5. 5. Mielone mięso wrzucamy na patelnie, mieszamy i przyprawiamy, solą, pieprzem, chili oraz majerankiem. Całość dusimy po przykryciem około 15-20 minut.
  6. 6. Ugotowany makaron przelewamy na sito, a następnie przekładamy na talerz, aby pierożki nie posklejały się.
  7. 7. Pokrojone pomidory dodajemy do mięsa, całość mieszamy i dusimy 10 minut.
  8. 8. Na głębokim talerzu układamy ravioli, polewamy sosem i posypujemy startym parmezanem, na koniec dekorujemy listkami bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe wieprzowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.203