Ravioli w sosie bolońskim

Ravioli w sosie bolońskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Makaron ravioli  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ravioli w sosie bolońskim
  1. 1. Na gotującą się, lekko osoloną wodę wrzucamy makaron ravioli i gotujemy aż będzie pół miękki.
    Na gotującą się, lekko osoloną wodę wrzucamy makaron ravioli i gotujemy aż będzie pół miękki.
  2. 2. Mięso dokładnie myjemy osuszamy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
  3. 3. Na patelnię wlewamy olej i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem.
  4. 4. Pomidory sparzamy wrzątkiem obieramy ze skóry i drobno kroimy.
  5. 5. Mielone mięso wrzucamy na patelnie, mieszamy i przyprawiamy, solą, pieprzem, chili oraz majerankiem. Całość dusimy po przykryciem około 15-20 minut.
  6. 6. Ugotowany makaron przelewamy na sito, a następnie przekładamy na talerz, aby pierożki nie posklejały się.
  7. 7. Pokrojone pomidory dodajemy do mięsa, całość mieszamy i dusimy 10 minut.
  8. 8. Na głębokim talerzu układamy ravioli, polewamy sosem i posypujemy startym parmezanem, na koniec dekorujemy listkami bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe wieprzowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.414