Wieprzowina z fasolką szparagową

Wieprzowina z fasolką szparagową
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.2
5
Średnia 4.2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Schab wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Fasolka szparagowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wieprzowina z fasolką szparagową
  1. 1. Schab myjemy, osuszamy i pieczemy.
    Schab myjemy, osuszamy i pieczemy.
  2. 2. Po upieczeniu kroimy go w poprzeczne plastry.
  3. 3. Sos sojowy mieszamy z łyżką oleju, imbirem i czosnkiem.
  4. 4. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
  5. 5. Fasolkę obgotowujemy przez 3-4 minuty.
  6. 6. Wywar z fasoli odcedzamy, mieszamy z mąką ziemniaczaną i cukrem.
  7. 7. Cebulę smażymy na oleju i odsączamy.
  8. 8. Dodajemy pokrojonego pomidora, fasolę i smażymy przez kolejne 2 minuty.
  9. 9. Mieszamy wszystkie składniki sosu, doprawiamy solą i pieprzem.
  10. 10. Tak przygotowanym sosem polewamy mięso.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Smażenie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.858