Wieprzowina z fasolką szparagową

Wieprzowina z fasolką szparagową
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.2
5
Średnia 4.2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Schab wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Fasolka szparagowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wieprzowina z fasolką szparagową
  1. 1. Schab myjemy, osuszamy i pieczemy.
    Schab myjemy, osuszamy i pieczemy.
  2. 2. Po upieczeniu kroimy go w poprzeczne plastry.
  3. 3. Sos sojowy mieszamy z łyżką oleju, imbirem i czosnkiem.
  4. 4. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
  5. 5. Fasolkę obgotowujemy przez 3-4 minuty.
  6. 6. Wywar z fasoli odcedzamy, mieszamy z mąką ziemniaczaną i cukrem.
  7. 7. Cebulę smażymy na oleju i odsączamy.
  8. 8. Dodajemy pokrojonego pomidora, fasolę i smażymy przez kolejne 2 minuty.
  9. 9. Mieszamy wszystkie składniki sosu, doprawiamy solą i pieprzem.
  10. 10. Tak przygotowanym sosem polewamy mięso.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Smażenie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd675280 Purchase Sildenafil recommended reading
wh0cd273229 buy yasmin Albuterol Online metformin er
wh0cd249469 Buy Inderal dutasteride
wh0cd162269 hydrochlorothiazide 12.5 buy strattera buy stromectol online buy cafergot online cheap ...
wh0cd566558 albuterol inhaler no prescription albuterol inhaler lipitor adalat without ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.851