Wieprzowa pieczeń ze śledziem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwiczka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Śledź filet  g  x  kcal =  kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wieprzowa pieczeń ze śledziem
  1. 1. Z polędwicy wieprzowej usuwamy widoczny tłuszcz.
  2. 2. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  3. 3. Śledzia moczymy w wodzie, obieramy ze skóry oraz ości i kroimy w paski.
  4. 4. Mięso szpikujemy śledziem, posypujemy mąką i wkładamy do rondla.
  5. 5. Podlewamy je smalcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150°C.
  6. 6. Lekko zrumienione mięso skrapiamy cytryną i dodajemy pokrojoną cebulę.
  7. 7. W czasie pieczenia polewamy mięso tłuszczem i podlewamy winem zmieszanym z niewielką ilością wody.
  8. 8. Przed podaniem kroimy mięso w płaty i polewamy sosem spod pieczeni.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe ryby warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.737