Żeberka duszone na ostro

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żeberka wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Olej sezamowy  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Żeberka duszone na ostro
  1. 1. Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż między kostkami.
  2. 2. Skrapiamy je przyprawą maggi.
  3. 3. Do rondla wlewamy olej i podsmażamy na nim przez 2 minuty pokrojoną cebulę z czosnkiem.
  4. 4. Następnie dodajemy żeberka i całość smażymy.
  5. 5. Wlewamy sos sojowy, przecier pomidorowy, wódkę wsypujemy chili i cukier, zagotowujemy.
  6. 6. Dusimy całość pod przykryciem przez 40 minut, aż żeberka zmiękną.
  7. 7. Do głębokiego rondla wlewamy olej, podgrzewamy i zanurzamy w nim kawałki żeberek, smażymy przez 3 minuty.
  8. 8. Wyjmujemy je, osączamy z nadmiaru tłuszczu i wędzimy przez 15-20 minut.
  9. 9. Żeberka podajemy na zimno jako zakąskę lub na gorąco z ugotowanymi ziemniakami bądź ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie Wędzone
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd642442 atarax for children crestor allopurinol zyloprim
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.832