Żeberka wieprzowe na ostro

Żeberka wieprzowe na ostro
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.67
3
Średnia 4.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żeberka wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pasta sezamowa  g  x   kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Żeberka wieprzowe na ostro
  1. 1. W celu uzyskania marynaty mieszamy sos sojowy, miód, pastę sezamową, utarty czosnek, imbir, olej i wino.
    W celu uzyskania marynaty mieszamy sos sojowy, miód, pastę sezamową, utarty czosnek, imbir, olej i wino.
  2. 2. Żeberka myjemy, osuszamy, dzielimy na porcje i zalewamy marynatą.
  3. 3. Odstawiamy je na noc do lodówki.
  4. 4. Przed pieczeniem odsączamy żeberka z marynaty.
  5. 5. Nagrzewamy piekarnik do 220ºC.
  6. 6. Żeberka umieszczamy w brytfannie i wkładamy do piekarnika.
  7. 7. Podczas pieczenia smarujemy je marynatą i olejem, pieczemy do zrumienienia się.
  8. 8. Podajemy na gorąco lub na zimno jako zakąska.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.941