Herbatka imbirowo-miętowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal = 0 kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Herbatka imbirowo-miętowa
  1. 1. Imbir obierz, a następnie pokrój w cienkie plasterki lub w drobną kostkę, a miętę posiekaj.
  2. 2. Włóż go do garnka. Dodaj miętę oraz pieprz i zalej 600ml wody.
  3. 3. Gotuj przez 12-15 minut na dość dużym ogniu.
  4. 4. Przetnij w poprzek cytrynę oraz pomarańczę i wyciśnij z nich sok.
  5. 5. Zestaw garnek z herbatką z kuchenki i odczekaj około 2-3 minut. Następnie wlej sok z cytryny i pomarańczy.
  6. 6. Przecedź herbatkę przez gęste sitko i rozlej ją do kubków. Do każdej porcji dodaj łyżkę miodu.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Sezon: Jesień, Zima,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd751156 avodart seroquel for depression and anxiety stromectol 3mg neurontin
wh0cd2345229 cleocin without a prescription buy stromectol
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.594