Babka piaskowa waniliowa

Babka piaskowa waniliowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
3
Średnia 4.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Margaryna miękka  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babka piaskowa waniliowa
  1. 1. Margarynę ucieramy z żółtkami i na końcu dodajemy cukier ciągle mieszając.
    Margarynę ucieramy z żółtkami i na końcu dodajemy cukier ciągle mieszając.
  2. 2. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia łączymy ze sobą i dodajemy do masy.
  3. 3. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
  4. 4. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta.
  5. 5. Do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą wlewamy ciasto.
  6. 6. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez około 50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.653
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});