Ciasto ryżowe z truskawkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Truskawka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Margaryna miękka  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Aromat cytrynowy  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto ryżowe z truskawkami
  1. 1. Gotujemy ryż we wrzącej, osolonej wodzie.
  2. 2. Gdy ryż napęcznieje, dodajemy do niego mleko i margarynę.
  3. 3. Dokładnie mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu.
  4. 4. Ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym.
  5. 5. Przekładamy ryż z mlekiem do miski, dodajemy do niego utarte żółtka, ubitą z białek pianę oraz zapach cytrynowy.
  6. 6. Formę do ciasta smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą i wylewamy na nią ciasto.
  7. 7. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez pół godziny.
  8. 8. Po wyjęciu ciasta z piekarnika dekorujemy je pokrojonymi w dowolny sposób truskawkami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne owoce ryż
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.723
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});