Fabada

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Kaszanka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Fabada
  1. 1. Zalej fasolę w misce dużą ilością wrzątku.
  2. 2. Przygotuj 6 litrowy garnek, włóż do niego boczek oraz golonkę i zalej zimną wodą.
  3. 3. Doprowadź wodę w garnku do wrzenia, po czym odcedź wodę.
  4. 4. Odcedź fasolę i dodaj do mięsa.
  5. 5. Dodaj rozgniecione ziarenka pieprzu, paprykę, szafran i liść laurowy.
  6. 6. Zalej składniki w garnku 2 litrami wody.
  7. 7. Doprowadź potrawę do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez minimum 2 godziny.
  8. 8. Wyjmij mięso z garnka, usuń kości, poczekaj aż ostygnie i obierz ze skóry i tłuszczu.
  9. 9. Podsmaż mięso na oliwie z oliwek i wrzuć do garnka.
  10. 10. Na ten sam tłuszcz wrzuć czosnek i podsmaż kiełbasę i kaszankę.
  11. 11. Wrzuć mięso do garnka i duś jeszcze przez kilka minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.72