Zrazy polskie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy polskie
  1. 1. Mielimy mięso i mieszamy je z namoczoną w mleku bułką.
  2. 2. Cebule obieramy, drobno siekamy i dzielimy na dwie równe porcje.
  3. 3. Pierwszą porcję cebuli smażymy na maśle.
  4. 4. Do zmielonego mięsa dodajemy jajo i zeszkloną cebulę.
  5. 5. Farsz dobrze wyrabiamy, przyprawiamy solą, pieprzem i dzielimy na osiem porcji.
  6. 6. Z każdej porcji formujemy podłużny wałek, obtaczamy go w bułce tartej i smażymy z obu stron na gorącym tłuszczu.
  7. 7. Kiedy zrazy będą gotowe, zdejmujemy je z patelni, a na tym samym tłuszczu zasmażamy mąkę.
  8. 8. Na zasmażkę wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy aż się zeszkli.
  9. 9. Podlewamy rosołem, przyprawiamy, po czym wkładamy zrazy. Sos powinien przykrywać zrazy.
  10. 10. Całość gotujemy przez pół godziny.
  11. 11. Przed podaniem przecedzamy sos i polewamy nim zrazy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.866