Zrazy polskie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy polskie
  1. 1. Mielimy mięso i mieszamy je z namoczoną w mleku bułką.
  2. 2. Cebule obieramy, drobno siekamy i dzielimy na dwie równe porcje.
  3. 3. Pierwszą porcję cebuli smażymy na maśle.
  4. 4. Do zmielonego mięsa dodajemy jajo i zeszkloną cebulę.
  5. 5. Farsz dobrze wyrabiamy, przyprawiamy solą, pieprzem i dzielimy na osiem porcji.
  6. 6. Z każdej porcji formujemy podłużny wałek, obtaczamy go w bułce tartej i smażymy z obu stron na gorącym tłuszczu.
  7. 7. Kiedy zrazy będą gotowe, zdejmujemy je z patelni, a na tym samym tłuszczu zasmażamy mąkę.
  8. 8. Na zasmażkę wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy aż się zeszkli.
  9. 9. Podlewamy rosołem, przyprawiamy, po czym wkładamy zrazy. Sos powinien przykrywać zrazy.
  10. 10. Całość gotujemy przez pół godziny.
  11. 11. Przed podaniem przecedzamy sos i polewamy nim zrazy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.708