Zrazy polskie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy polskie
  1. 1. Mielimy mięso i mieszamy je z namoczoną w mleku bułką.
  2. 2. Cebule obieramy, drobno siekamy i dzielimy na dwie równe porcje.
  3. 3. Pierwszą porcję cebuli smażymy na maśle.
  4. 4. Do zmielonego mięsa dodajemy jajo i zeszkloną cebulę.
  5. 5. Farsz dobrze wyrabiamy, przyprawiamy solą, pieprzem i dzielimy na osiem porcji.
  6. 6. Z każdej porcji formujemy podłużny wałek, obtaczamy go w bułce tartej i smażymy z obu stron na gorącym tłuszczu.
  7. 7. Kiedy zrazy będą gotowe, zdejmujemy je z patelni, a na tym samym tłuszczu zasmażamy mąkę.
  8. 8. Na zasmażkę wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy aż się zeszkli.
  9. 9. Podlewamy rosołem, przyprawiamy, po czym wkładamy zrazy. Sos powinien przykrywać zrazy.
  10. 10. Całość gotujemy przez pół godziny.
  11. 11. Przed podaniem przecedzamy sos i polewamy nim zrazy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.666