Kiszona kapusta po żmudzku z fasolą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Chleb razowy ze słonecznikiem  g  x   kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal =  kcal
Ziarno konopi  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kiszona kapusta po żmudzku z fasolą
  1. 1. Ugotowane mięso i chleb kroimy w kostkę. Ogórki obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn o grubych oczkach. Pory płuczemy i drobno siekamy.
  2. 2. Marchew i ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę i gotujemy do miękkości. Oddzielnie gotujemy fasolę.
  3. 3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z kapustą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  4. 4. Olej podgrzewamy, uważając, aby nie doprowadzić do wrzenia. Gorącym olejem polewamy przygotowaną mieszankę, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.
  5. 5. Ziarna konopi prażymy i ucieramy razem z solą, posypujemy wierzch potrawy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583364 tetracycline
wh0cd496565 valtrex 500mg
wh0cd903033 lotrisone
wh0cd423535 metformin without a prescriptions online tetracycline clindamycin hcl 300 mg ...
wh0cd7982 purchase lynoral
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.832