Empanadas

Empanadas
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.25
4
Średnia 4.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Empanadas
  1. 1. Z pokrojonej w plastry słoniny wytapiamy na patelni tłuszcz. Część zlewamy do naczynia. Kilka plastrów wysmażonej słoniny odkładamy.
    Z pokrojonej w plastry słoniny wytapiamy na patelni tłuszcz. Część zlewamy do naczynia. Kilka plastrów wysmażonej słoniny odkładamy.
  2. 2. Na wytopionym tłuszczu rumienimy bardzo drobno posiekaną cebulę.
  3. 3. Podsmażoną cebulę wybieramy i wrzucamy na patelnię drobno pokrojoną wołowinę. Rumiane mięso podlewamy winem.
  4. 4. Wsypujemy drobno pokrojoną włoszczyznę, chilli oraz sparzone, obrane ze skórki i pozbawione nasion pomidory. Całość dusimy do miękkości.
  5. 5. Wyjmujemy warzywa i w razie potrzeby odparowujemy nadmiar płynu.
  6. 6. Dodajemy cebulę oraz odłożone wcześniej plastry słoniny. Mięso zestawiamy z ognia.
  7. 7. Wołowinę, cebulę i słoninę mielimy w maszynce do mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką mieloną, kminkiem i namoczonymi rodzynkami.
  8. 8. Wyrabiamy na jednolitą masę.
  9. 9. Z miękkiego masła, przesianej mąki, oliwy i soli ugniatamy ciasto. Aby nie było zbyt twarde, podlewamy je letnią wodą.
  10. 10. Wyrobione ciasto wałkujemy na kwadraty o wymiarach 12cm na 12cm. Nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy.
  11. 11. Przygotowane pierogi smażymy w tłuszczu z wytopionej słoniny. Zrumieniamy je z obydwu stron i podajemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ameryki południowej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wołowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.918