Gołąbki z kaszą gryczaną i serem

Gołąbki z kaszą gryczaną i serem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza gryczana nieprażona (krakowska)  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gołąbki z kaszą gryczaną i serem
  1. 1. W dużym garnku gotujemy lekko posoloną wodę.
    W dużym garnku gotujemy lekko posoloną wodę.
  2. 2. Wkładamy do niej liście kapusty i blanszujemy przez 5 minut.
  3. 3. Wyjmujemy je i pozostawiamy do ostygnięcia.
  4. 4. Na rozgrzanym oleju zrumieniamy cebulę.
  5. 5. Połowę cebuli dodajemy do ugotowanej kaszy gryczanej.
  6. 6. Do pozostałej na patelni dodajemy obrane pomidory wraz z bulionem.
  7. 7. Kaszę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  8. 8. Całość gotujemy chwilę, mieszając od czasu do czasu, po czym zdejmujemy z ognia.
  9. 9. Do kaszy i cebuli dodajemy pokruszony twaróg, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
  10. 10. Na liście nakładamy farsz i zawijamy.
  11. 11. Gołąbki układamy w garnku i wlewamy sos pomidorowy.
  12. 12. Całość zagotowujemy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: kasza mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.632