Gołąbki z kaszą gryczaną i serem

Gołąbki z kaszą gryczaną i serem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza gryczana nieprażona (krakowska)  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gołąbki z kaszą gryczaną i serem
  1. 1. W dużym garnku gotujemy lekko posoloną wodę.
    W dużym garnku gotujemy lekko posoloną wodę.
  2. 2. Wkładamy do niej liście kapusty i blanszujemy przez 5 minut.
  3. 3. Wyjmujemy je i pozostawiamy do ostygnięcia.
  4. 4. Na rozgrzanym oleju zrumieniamy cebulę.
  5. 5. Połowę cebuli dodajemy do ugotowanej kaszy gryczanej.
  6. 6. Do pozostałej na patelni dodajemy obrane pomidory wraz z bulionem.
  7. 7. Kaszę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  8. 8. Całość gotujemy chwilę, mieszając od czasu do czasu, po czym zdejmujemy z ognia.
  9. 9. Do kaszy i cebuli dodajemy pokruszony twaróg, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
  10. 10. Na liście nakładamy farsz i zawijamy.
  11. 11. Gołąbki układamy w garnku i wlewamy sos pomidorowy.
  12. 12. Całość zagotowujemy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: kasza mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.71