Babka migdałowa

Babka migdałowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna durum  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Olej migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babka migdałowa
  1. 1. Masło (10dkg) ucieramy.
    Masło (10dkg) ucieramy.
  2. 2. Dodajemy żółtka, cukier waniliowy, skórkę oraz sok z cytryny, olejek migdałowy oraz śmietanę i wszystkie składniki starannie mieszamy.
  3. 3. Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją razem z proszkiem do pieczenia oraz przesypaną mąką pszenną zmieszaną z mąką ziemniaczaną do masy.
  4. 4. Po delikatnym wymieszaniu wszystkich składników ciasto przekładamy do wysmarowanej masłem formy babkowej.
  5. 5. Babkę pieczemy około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
  6. 6. Gdy ciasto będzie upieczone, posypujemy je cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.829