Babka migdałowa

Babka migdałowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna durum  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Olej migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babka migdałowa
  1. 1. Masło (10dkg) ucieramy.
    Masło (10dkg) ucieramy.
  2. 2. Dodajemy żółtka, cukier waniliowy, skórkę oraz sok z cytryny, olejek migdałowy oraz śmietanę i wszystkie składniki starannie mieszamy.
  3. 3. Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją razem z proszkiem do pieczenia oraz przesypaną mąką pszenną zmieszaną z mąką ziemniaczaną do masy.
  4. 4. Po delikatnym wymieszaniu wszystkich składników ciasto przekładamy do wysmarowanej masłem formy babkowej.
  5. 5. Babkę pieczemy około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
  6. 6. Gdy ciasto będzie upieczone, posypujemy je cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.218