Gulasz z zieloną fasolką

Gulasz z zieloną fasolką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
3
Średnia 2.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna typ 550 (luksusowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz z zieloną fasolką
  1. 1. Opłukane mięso kroimy jak na gulasz. Wkładamy je do garnka na rozgrzany tłuszcz, posypujemy mąką i zarumieniamy na dużym ogniu.
    Opłukane mięso kroimy jak na gulasz. Wkładamy je do garnka na rozgrzany tłuszcz, posypujemy mąką i zarumieniamy na dużym ogniu.
  2. 2. Dodajemy pokrojoną cebulę i pół szklanki wody, dusimy wolno pod pokrywką.
  3. 3. Pomidory myjemy, a następnie sparzamy. Usuwamy skórki i kroimy na kawałki. Przekładamy pomidory do garnka i gotujemy je. Po rozgotowaniu przecieramy przez sito.
  4. 4. Zieloną fasolkę oczyszczamy, myjemy i kroimy ukośnie. Przez 5 minut obgotowujemy ją w wodzie.
  5. 5. Do gulaszu dodajemy pomidory i fasolkę. Doprawiamy do smaku solą i papryką. Wszystko razem dusimy do czasu, aż mięso i fasolka będą miękkie.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.262