Gulasz z zieloną fasolką

Gulasz z zieloną fasolką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
3
Średnia 2.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna typ 550 (luksusowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz z zieloną fasolką
  1. 1. Opłukane mięso kroimy jak na gulasz. Wkładamy je do garnka na rozgrzany tłuszcz, posypujemy mąką i zarumieniamy na dużym ogniu.
    Opłukane mięso kroimy jak na gulasz. Wkładamy je do garnka na rozgrzany tłuszcz, posypujemy mąką i zarumieniamy na dużym ogniu.
  2. 2. Dodajemy pokrojoną cebulę i pół szklanki wody, dusimy wolno pod pokrywką.
  3. 3. Pomidory myjemy, a następnie sparzamy. Usuwamy skórki i kroimy na kawałki. Przekładamy pomidory do garnka i gotujemy je. Po rozgotowaniu przecieramy przez sito.
  4. 4. Zieloną fasolkę oczyszczamy, myjemy i kroimy ukośnie. Przez 5 minut obgotowujemy ją w wodzie.
  5. 5. Do gulaszu dodajemy pomidory i fasolkę. Doprawiamy do smaku solą i papryką. Wszystko razem dusimy do czasu, aż mięso i fasolka będą miękkie.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
wh0cd40480 more helpful hints lasix online buy celexa Order Vermox advair diskus
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.639