Ser z ziemniaków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ser z ziemniaków
  1. 1. Ziemniaki myjemy i ugotujemy w mundurkach, obieramy.
  2. 2. Bulwy mielimy w maszynce.
  3. 3. Oddzielamy żółtka od białek.
  4. 4. Do przetartych ziemniaków dodajemy pokruszony biały ser, surowe żółtka jaj i masło, a następnie wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
  5. 5. Całość doprawiamy solą i kminkiem.
  6. 6. Z powstałej masy formujemy rulon, zawijamy w gazę lub czysty materiał wcześniej zmoczony w gorącej wodzie.
  7. 7. Pozostawiamy masę przyciśniętą na 2-4 godziny.
  8. 8. Rulon odwijamy z gazy i kroimy w plastry.
  9. 9. Ser z ziemniaków podajemy się na zimno polany śmietaną. Jest on dobrym dodatkiem do piwa.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.841