Baklawa

Baklawa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
5
Średnia 3 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baklawa
  1. 1. Szklankę migdałów moczymy w wodzie, obieramy, mielimy i mieszamy z cukrem pudrem oraz roztopionym masłem (100g).
    Szklankę migdałów moczymy w wodzie, obieramy, mielimy i mieszamy z cukrem pudrem oraz roztopionym masłem (100g).
  2. 2. Mąkę łączymy z solą i dwiema łyżkami masła (60g).
  3. 3. Z tak przygotowanej masy zagniatamy ciasto, stopniowo dodając wodę i jajo.
  4. 4. Wyrobione ciasto dzielimy na 12 jednakowych części, które następnie wałkujemy jak najcieniej.
  5. 5. Do wysmarowanej masłem formy wykładamy 5 placków (jeden na drugim), każdy posmarowany masłem.
  6. 6. Następnie nakładamy na nie farsz migdałowy i przykrywamy kolejnymi dwoma plackami posmarowanymi masłem.
  7. 7. Na nie nakładamy kolejną warstwę farszu i pozostałe, posmarowane masłem placki.
  8. 8. Ciasto kroimy w romby, przybieramy pozostałą ilością migdałów i polewamy masłem.
  9. 9. Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 45 minut.
  10. 10. Na końcu ciasto polewamy miodem.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.667