Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
9
Średnia 4.33 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana
  1. 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek.
  2. 2. Przyprawiamy je oregano, rozmarynem i mieszając smażymy przez około 10 minut, po czym zestawiamy z ognia.
  3. 3. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą.
  4. 4. Dno naczynia wykładamy ziemniakami pokrojonymi w plastry, zalewamy je wywarem i posypujemy pieprzem. Na wierzchu układamy usmażone pieczarki i plasterki obranych pomidorów; przyprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika.
  6. 6. Zapiekamy przez około pół godziny, aż ziemniaki będą miękkie.
  7. 7. Po upływie tego czasu zapiekankę wyjmujemy na chwilę z piekarnika, posypujemy startą lub pokrojoną w plasterki mozzarellą i ponownie wkładamy do piekarnika.
  8. 8. Zapiekamy jeszcze około 5-10 minut, aż ser się całkowicie roztopi.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.46