Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.2
10
Średnia 4.2 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana
  1. 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek.
  2. 2. Przyprawiamy je oregano, rozmarynem i mieszając smażymy przez około 10 minut, po czym zestawiamy z ognia.
  3. 3. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą.
  4. 4. Dno naczynia wykładamy ziemniakami pokrojonymi w plastry, zalewamy je wywarem i posypujemy pieprzem. Na wierzchu układamy usmażone pieczarki i plasterki obranych pomidorów; przyprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika.
  6. 6. Zapiekamy przez około pół godziny, aż ziemniaki będą miękkie.
  7. 7. Po upływie tego czasu zapiekankę wyjmujemy na chwilę z piekarnika, posypujemy startą lub pokrojoną w plasterki mozzarellą i ponownie wkładamy do piekarnika.
  8. 8. Zapiekamy jeszcze około 5-10 minut, aż ser się całkowicie roztopi.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.978