Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
9
Średnia 4.33 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Ser Mozzarella  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana
  1. 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek.
  2. 2. Przyprawiamy je oregano, rozmarynem i mieszając smażymy przez około 10 minut, po czym zestawiamy z ognia.
  3. 3. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą.
  4. 4. Dno naczynia wykładamy ziemniakami pokrojonymi w plastry, zalewamy je wywarem i posypujemy pieprzem. Na wierzchu układamy usmażone pieczarki i plasterki obranych pomidorów; przyprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika.
  6. 6. Zapiekamy przez około pół godziny, aż ziemniaki będą miękkie.
  7. 7. Po upływie tego czasu zapiekankę wyjmujemy na chwilę z piekarnika, posypujemy startą lub pokrojoną w plasterki mozzarellą i ponownie wkładamy do piekarnika.
  8. 8. Zapiekamy jeszcze około 5-10 minut, aż ser się całkowicie roztopi.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.108