Szczupak z parmezanem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szczupak z parmezanem
  1. 1. Oczyszczonego szczupaka rozcinamy wzdłuż i usuwamy wnętrzności, kroimy w dzwonka i solimy.
  2. 2. W rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i lekko zasmażamy, aby nie zżółkła.
  3. 3. Szczupaka wkładamy do cebuli i przypiekamy wolno z dwóch stron. Gdy cebula zacznie żółknąć, dodajemy łyżkę wody.
  4. 4. Śmietanę mieszamy z mąką, dodajemy soku cytrynowego i przyprawy korzenne: ziele angielskie i liście laurowe.
  5. 5. Przygotowanym sosem zalewamy rybę i gotujemy kilka minut.
  6. 6. Rybę wyjmujemy i posypujemy tartym parmezanem.
  7. 7. Otrzymany sos przecedzamy na półmisek, układamy w nim rybę, całość posypujemy pozostałym parmezanem.
  8. 8. Rybę polewamy rozpuszczonym masłem i wstawiamy na sześć minut do rozgrzanego do 240°C piekarnika. Podajemy na półmisku.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.691