Szczupak z parmezanem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szczupak z parmezanem
  1. 1. Oczyszczonego szczupaka rozcinamy wzdłuż i usuwamy wnętrzności, kroimy w dzwonka i solimy.
  2. 2. W rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i lekko zasmażamy, aby nie zżółkła.
  3. 3. Szczupaka wkładamy do cebuli i przypiekamy wolno z dwóch stron. Gdy cebula zacznie żółknąć, dodajemy łyżkę wody.
  4. 4. Śmietanę mieszamy z mąką, dodajemy soku cytrynowego i przyprawy korzenne: ziele angielskie i liście laurowe.
  5. 5. Przygotowanym sosem zalewamy rybę i gotujemy kilka minut.
  6. 6. Rybę wyjmujemy i posypujemy tartym parmezanem.
  7. 7. Otrzymany sos przecedzamy na półmisek, układamy w nim rybę, całość posypujemy pozostałym parmezanem.
  8. 8. Rybę polewamy rozpuszczonym masłem i wstawiamy na sześć minut do rozgrzanego do 240°C piekarnika. Podajemy na półmisku.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.912