Pieczeń kasztelańska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń kasztelańska
  1. 1. Warzywa (oprócz marchwi) kroimy w talarki, dodajemy do nich olej, odrobinę soli, cukier i przyprawy.
  2. 2. Tak przygotowaną zaprawą obkładamy mięso i odstawiamy na 2 dni do lodówki.
  3. 3. Mięso wyjmujemy z zaprawy osuszamy i szpikujemy mięso wzdłuż włókien pokrojoną w słupki marchewką.
  4. 4. Nacieramy mięso solą, posypujemy mąką i obsmażamy na smalcu z każdej strony.
  5. 5. Przekładamy mięso do warzyw z zaprawy, podlewamy wrzątkiem i dusimy do miękkości.
  6. 6. Z pozostałego smalcu i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę i zagęszczamy nią sos spod pieczeni. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz wino.
  7. 7. Mięso wyjmujemy i porcjujemy, krojąc w poprzek włókien.
  8. 8. Pieczeń podajemy polaną sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.763