Grzyby z jajek

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grzyby  g  x  kcal =  kcal
Podgrzybek brunatny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grzyby z jajek
  1. 1. Siedem jaj gotujemy na twardo, studzimy, po czym obieramy ze skorupek.
  2. 2. Z 5 jaj ścinamy wierzchy i delikatnie wyjmujemy żółtka.
  3. 3. Wyjęte żółtka oraz pozostałe 2 całe jaja mielimy.
  4. 4. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę.
  5. 5. Zmieloną wcześniej szklankę świeżych lub suszonych grzybów podduszamy na maśle razem z cebulą.
  6. 6. Pod koniec duszenia dodajemy zmielone jajka i żółtka oraz 1 surowe jajo, które nam pozostało.
  7. 7. Całość dokładnie mieszamy.
  8. 8. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  9. 9. Przygotowany farsz odstawiamy do ostudzenia, po czym nakładamy go do 5 wydrążonych jajek.
  10. 10. Następnie kapelusze podgrzybków myjemy, obgotowujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
  11. 11. Odstawiamy grzyby do ostudzenia i przykrywamy nimi faszerowane jajka.
  12. 12. Do półmiska wlewamy śmietanę, którą obficie posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem i koperkiem.
  13. 13. Na tak przygotowanym talerzu ustawiamy gotowe "grzyby".
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka
Metody przygotowania: Duszenie Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289528 loratadine claritin Order Cheapest Allopurinol Online
wh0cd619714 stromectol nexium triamterene-hctz 37.5-25 mg tb buy tetracycline where to buy ...
wh0cd3301 xalatan periactin amoxicillin 875 yasmin asacol 400 mg abana diclofenac nolvadex
to pisal jakis analfabeta - i do tego kulinarny? mieso jest chude bo tluszcz skapuje? i zwiazki ...
wh0cd452417 provera drug colchicine online ZOVIRAX
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.788