Grzyby z jajek

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grzyby  g  x  kcal =  kcal
Podgrzybek brunatny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grzyby z jajek
  1. 1. Siedem jaj gotujemy na twardo, studzimy, po czym obieramy ze skorupek.
  2. 2. Z 5 jaj ścinamy wierzchy i delikatnie wyjmujemy żółtka.
  3. 3. Wyjęte żółtka oraz pozostałe 2 całe jaja mielimy.
  4. 4. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę.
  5. 5. Zmieloną wcześniej szklankę świeżych lub suszonych grzybów podduszamy na maśle razem z cebulą.
  6. 6. Pod koniec duszenia dodajemy zmielone jajka i żółtka oraz 1 surowe jajo, które nam pozostało.
  7. 7. Całość dokładnie mieszamy.
  8. 8. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  9. 9. Przygotowany farsz odstawiamy do ostudzenia, po czym nakładamy go do 5 wydrążonych jajek.
  10. 10. Następnie kapelusze podgrzybków myjemy, obgotowujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
  11. 11. Odstawiamy grzyby do ostudzenia i przykrywamy nimi faszerowane jajka.
  12. 12. Do półmiska wlewamy śmietanę, którą obficie posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem i koperkiem.
  13. 13. Na tak przygotowanym talerzu ustawiamy gotowe "grzyby".
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka
Metody przygotowania: Duszenie Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.798