Fajitas z kurczakiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z limonki  g  x   kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Tortillas  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Fajitas z kurczakiem
  1. 1. Mięso kroimy w paski w poprzek włókien.
  2. 2. Przekładamy kawałki mięsa do miski.
  3. 3. Do małej miseczki wyciskamy sok z limonki, dodajemy: 2 łyżki oleju, oregano, czosnek, kminek i pieprz. i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Przygotowane mięso zalewamy marynatą i pozostawiamy na noc w lodówce.
  5. 5. Cebulę drobno kroimy a czosnek przeciskamy przez praskę.
  6. 6. Tortille podgrzewamy na suchej patelni.
  7. 7. Na dużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę.
  8. 8. Smażymy warzywa dopóki lekko nie zbrązowieją, po czym zdejmujemy je z patelni pozostawiając olej.
  9. 9. Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na patelni na dużym ogniu.
  10. 10. Do mięsa dodajemy cebule i paprykę i mieszamy.
  11. 11. Podajemy z podgrzaną tortillą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia meksykańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.109