Fajitas z kurczakiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z limonki  g  x   kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Tortillas  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Fajitas z kurczakiem
  1. 1. Mięso kroimy w paski w poprzek włókien.
  2. 2. Przekładamy kawałki mięsa do miski.
  3. 3. Do małej miseczki wyciskamy sok z limonki, dodajemy: 2 łyżki oleju, oregano, czosnek, kminek i pieprz. i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Przygotowane mięso zalewamy marynatą i pozostawiamy na noc w lodówce.
  5. 5. Cebulę drobno kroimy a czosnek przeciskamy przez praskę.
  6. 6. Tortille podgrzewamy na suchej patelni.
  7. 7. Na dużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę.
  8. 8. Smażymy warzywa dopóki lekko nie zbrązowieją, po czym zdejmujemy je z patelni pozostawiając olej.
  9. 9. Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na patelni na dużym ogniu.
  10. 10. Do mięsa dodajemy cebule i paprykę i mieszamy.
  11. 11. Podajemy z podgrzaną tortillą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia meksykańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.113