Pierogi chińskie

Pierogi chińskie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.25
4
Średnia 3.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Łopatka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta pekińska  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal = 0 kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Olej sezamowy  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi chińskie
  1. 1. Z mąki ziemniaczanej, mąki pszennej, jaja i połowy szklanki wody wyrabiamy ciasto. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na około godzinę w chłodne miejsce.
    Z mąki ziemniaczanej, mąki pszennej, jaja i połowy szklanki wody wyrabiamy ciasto. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na około godzinę w chłodne miejsce.
  2. 2. Do zmielonego mięsa dodajemy drobno posiekaną dymkę, pozbawioną gniazd nasiennych, pokrojoną w piórka chilli i poszatkowaną kapustę pekińską.
  3. 3. Doprawiamy czosnkiem roztartym z solą, sokiem wyciśniętym z imbiru (4 łyżki) i pieprzem.
  4. 4.  Drobno posiekaną papryczkę i szczypiorek łączymy z miodem, olejem sojowym, olejem sezamowym i 5 łyżkami wody. Całość dokładnie mieszamy. Sos przelewamy do małych misek.
  5. 5. Rozwałkowane ciasto kroimy na kwadraty wielkości 8cm na 8cm. Na środek nakładamy mięsny farsz. Formujemy uszka. Najpierw kleimy brzegi, a następnie zlepiamy dłuższe końce.
  6. 6. Tak przygotowane pierogi gotujemy w naczyniu do gotowania na parze.
  7. 7. Ugotowane wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron. Pierogi maczamy w przygotowanym sosie.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie na parze Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.955