Wieprzowina w winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wieprzowina w winie
  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w 2 centymetrowe paski. Podsmażamy w rondlu na złoty kolor, wsypujemy mąkę i mieszamy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, wino, pieczarki, cebulę, seler, pomidory, czosnek, posypujemy majerankiem, tymiankiem i bazylią. Wszystkie składniki mieszamy.
  2. 2. Zawartość rondla przelewamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190°C, na godzinę. Na 5 minut przed wyjęciem wlewamy koniak.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.82