Piernik z orzechami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Przyprawy korzenne  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik z orzechami
  1. 1. Cukier (1dkg) topimy i dolewamy do niego 2-3 łyżki wody. W ten sposób otrzymujemy karmel.
  2. 2. Margarynę ucieramy z jajami, miodem, cukrem, sodą oczyszczoną i przyprawami.
  3. 3. Ubijamy pianę z białek i dosypujemy do niej drobno pokrojone orzechy.
  4. 4. Łączymy ją z masą z margaryny.
  5. 5. Wszystko przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 1 godzinę.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.172